Geschiedenis/ over ons..

Een rijke historie

Al rond 1765 was voorvader Willem Roelfs tuinier in Helpman bij de stad 
Groningen. Ook zijn zoon Jacob Dekker was er 'warmoezenier' en kweekte er zijn groenten.

Het was nazaat Hendrik Dekker die het familiebedrijf in 1890 naar Warffum
verplaatste met een tuinderij aan de Oostervalge. Hij ventte met een 
paard en wagen zijn zelfgekweekte waren in het dorp. De groenten maakten
in de loop der jaren plaats voor bloemen en planten. Na maar liefst zeven 
generaties is de 'tuinderij' inmiddels uitgegroeid tot een grote bloemenwinkel met een brede collectie die tegenwoordig onder de bezielende leiding van 
Aranka Dekker staat.

Er is aandacht voor de nieuwste trends en juist dat ene bijzondere dat van ver wordt gehaald.

 

 

 

Warffum en omgeving

Het sfeervolle wierdedorpje Warffum ligt op het aloude Hogeland van Groningen. Een streek die zich kenmerkt door uitgestrekte akkers, groene weiden en kleine dorpjes waarin de historie nog bewaard is gebleven. Genieten van hoe het vroeger was kun je in Warffum in het openluchtmuseum, en voor een lekkere frisse neus rij je even door naar de dijk bij Noordpolderzijl.
Het dorp Warffum zelf is, en dat is tegenwoordig bijna uniek, nog goed voorzien van allerlei kleine winkeltjes die vroeger zo gewoon waren. De bakker, de slager, de fietsenmaker, het café. In Warffum is het nog allemaal, vaak met gevoel voor historie, maar natuurlijk ook met een hedendaags assortiment. Winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar ook tweedehandsboeken en antiek ontbreken niet.
Dus hoewel een bezoek aan Bloemen Dekker al voldoende reden kan zijn om naar Warffum te komen, raden wij iedereen zeker aan om hier nog eens verder rond te kijken.